Raadsvergadering januari 2017

fietspadmaandag 20 februari 2017 20:31

De raadsvergadering van 12 januari 2017 stonden een groot aantal voorstellen op de agenda. De belangrijkste waren de windmolens, het fiets- en wandelpadennetwerk en het voorbereidingskrediet Gemeentehuis nieuwe stijl.

Om met het laatste te beginnen. Het college heeft een voorstel gedaan om opnieuw te beginnen met het onderzoek en vroeg hiervoor een krediet aan de Raad. Onze fractie was voorstander van dit besluit maar diende toch een amendement in om alle eerdere kredieten terug te storten en zodra er een nieuw voorstel komt, opnieuw de krediet te gaan vaststellen. Het amendement werd overgenomen door de Raad en het college.

Voor het fiets- en wandelpadennetwerk werd een krediet gevraagd van 2,4 miljoen euro terwijl in een eerder besluit 8 ton was begroot. Een verdrievoudiging dus en daarom hebben wij als enige tegen dit voorstel gestemd. Tot slot nog een uitvoerige discussie over de plaatsing van windmolens op het industrieterrein Moerdijk. In de het voor traject waren wij als fractie niet eensluidend. Desondanks hebben wij toch ingestemd met het voorstel.

Wanneer we dat niet hadden gedaan, dan was de regie vermoedelijk niet meer bij onze gemeente maar bij de provincie. Daarnaast zijn de sociale rand voorwaarden dusdanig ruim, dat de inwoners van de omliggende kernen, een behoorlijk energie voordeel kunnen behalen.

Al met al met veel moeite akkoord, maar we staan opgesteld voor de belangen van onze inwoners/kiezers

« Terug