Hoe democratisch werken wij in onze gemeente?

Bert Schreuders.jpgwoensdag 08 september 2021 23:16

Hoe democratisch werken wij in onze gemeente?
Wat vinden onze inwoners van de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk? Kunnen ze voldoende meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen? Daarvoor zetten we de Quick Scan Lokale Democratie in. Vanaf vandaag staat deze vragenlijst klaar op www.moerdijk.nl/mijnmening. Via onder andere een huis-aan-huis ansichtkaart nodigen we alle inwoners uit om hun mening te geven. Het onderzoek gaat niet alleen naar ‘buiten’ maar kent ook een intern deel waarvoor we jullie gemeenteraadsleden, collegeleden, en leden S-team en S-team XL en collega’s alleen op deze wijze kunnen uitnodigen.

Jullie kunnen deze vragenlijst online invullen (tot 21 september as). We zijn benieuwd naar jullie mening. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan *

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten. Jullie kunnen de vragenlijst tussentijds opslaan, om later verder te gaan. De antwoorden worden anoniem verwerkt in een rapport. Dat rapport gaan we gebruiken om samen te werken aan een aantal verbeteracties (intern). Ook gaan we in gesprek met de kernen.

In gesprek met de kernen
Een afvaardiging van ons: raad, college en S-team/S-team XL , gaat later dit jaar (tussen 18 oktober en 26 januari) in alle kernen en het buitengebied met inwoners in gesprek over de uitkomsten. Die uitkomsten en gesprekken zijn de basis voor actie- en verbeterpunten waarmee het gemeentebestuur samen met inwoners aan de slag wil gaan. Deze verbeteracties komen in een verbeteragenda die als bijlage aan het overdrachtsdocument voor de nieuwe raad wordt toegevoegd.

Voor vragen hierover kunnen jullie contact opnemen met onze griffier Ariëtte Goslings.

Wij hopen op jullie deelname.

Met vriendelijke groet,

Aart-Jan Moerkerke

burgemeester

« Terug

Reacties op 'Hoe democratisch werken wij in onze gemeente?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.